Ii Traditionale Romanesti

Acasa/Femei/Imbracaminte Femei/Ii Traditionale Romanesti

Ii Traditionale Romanesti

Ia romaneasca sau ia nationala,  brodata cu motive traditionale romanesti, motive populare, motive romanesti este parte de vesmant de haine traditionale sau costume populare, fiind purtata cu drag si mandrie de romanii de pretutindeni,  pentru a pastra vie traditia unei ii multiseculare si a nu ne uita radacinile, stramosii, istoria tarii si a duce traditia mai departe.

Culorile erau alese in functie de zona geografica, varsta, statut social, pentru a da nastere simbolurilor cusute cu maiestrie pe ia traditionala. In semnele cusute ale iei romanesti se regaseau dorintele, sperantele si viata celei care o cosea, astfel, erau reprezentate motive inspirate din natura (flori, frunze, copaci, ramuri, trifoi, vita de vie), indeletniciri (spicul, pestele, roata), obiceiuri (crucea, clepsidra, arcada), astrii (soare, stele, luna), etapele vietii (nasterea, nunta) sau forme geometrice (cercuri, spirale, romburi etc.) menite sa spuna o poveste. In zilele noastre, putem imbina orice tip de ie dama cu o pereche de jeans si obtinem o tinuta care imbina trecutul  traditional cu prezentul modern,  pastrand din fiecare perioada frumusetea si farmecul ei.

La www.funkymag.ro va oferim ii din bumbac de cea mai inalta calitate, in culori vii. O ie brodata cu flori rosii, verzi, albastre sunt cele mai bune cadouri pe care vi le puteti face.

Cumpara o ie traditionala si poarta cu mandrie portul popular traditional romanesc!

Marimi diponibile, in functie de model: S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL.

Preț

Culoare

Mărime

Material

Go to Top